2018-03-21

Kwaśnica ze Starego Torunia ;)

Składniki:

1 żeberko

1 kość wędzona

kawałek szpondru

wywar z kurczaka,

kapusta kiszona 700 gram,

marchew, ziemniaki, cebula, czosnek

garść suszonych grzybów

przyprawy: ziele angielski, liść laurowy, majeranek suszony, kilka ziaren jałowca,

pieprz i sól do smaku

Przygotowanie: do rosołu wrzuciłam mięsa i przyprawy gotowałam prawie do miękkości, ziemniaki ugotowałam osobno, pod koniec gotowania  wrzuciłam pokrojoną marchew ,ziemniaki, cebule, czosnek, grzyby i kapuste z sokiem, gotowałam jeszcze ok. 1,5 godziny, doprawiłam na koniec solą i pieprzem.

Smacznego.

© chillipapryczka.pl Kopiowanie zdjęć oraz tekstów bez zgody autora zabronione
Zajmuję się uprawą w doniczkach ostrych papryk takich jak chili, jalapeno czy habanero.
Tagi: pasta z chili, uprawa papryczek chili, przepis na papryczki, nasiona papryczek chili